Чакаме идейния проект на училищното ръководство, обясниха от общинската администрация

Родители на деца, които учат в Базовото училище изпратиха отворено писмо до кмета Димитър Николов. Поводът е инцидент от края на миналата година, при който дете е пострадало в двора на учебното заведение.

Третокласникът се е наранил на арматурно желязо, което стърчи в двора. Родителите отбелязват, че дворното пространство не е ремонтирано от 1979 година. Повечето съоръжения вече са демонтирани, а малкото останали са ръждясали и опасни. „Още преди 6 години беше подготвен проект за ремонт и реконструкция на училищния двор и оградата на любимото ни училище, който до момента не е реализиран!

Нееднократно училището се обръща към Община Бургас с молба за неговото осъществяване. През 2020г. проектът отново е внесен в Община Бургас, като е разделен на две части. За съжаление, забавянето му, виждаме до какви последици води!“, казват родителите и настояват за спешен ремонт на училищния двор.

От пресцентъра на Община Бургас отговориха за Gramofona.com, че от училищното ръководство не е представян идеен проект за реконструкция на двора.

„Задължение на директора е поддръжката на дворното пространство и грижите за неговото безопасно използване. Ние също чакаме обяснение от ръководството на училището за този инцидент“, обясниха от администрацията на Димитър Николов.

От Общината припомнят, че на едно от последните си заседания Общинският съвет е одобрил цялостна програма на Община Бургас за обновяване на училищните дворове, която ангажира директорите да бъдат активни и не просто да чакат, а да подадат идеен проект, който Общината да търси възможност да реализира.

От там допълниха, че по този начин вече са обновени дворовете на ПМГ/ГРЕ „Раковски“, ОУ „Яворов“ – Руската гимназия, ОУ „Любен Каравелов“ и др.

Снимка: Uchilishtata.bg