Създателите на хореографията към популярния клип  на група Скандау – "Къш, Къш” идват и в Бургас със своя школа за хип-хоп танци. Досега  Rhythm Escape беше представена само в София  -  професионална група за Street Dance и с школата за начинаещи.

В Бургас школата за начинаещи започва работа на 9 ноември. Занятията ще провеждат в събота и неделя в 14:00 часа в спортната зала на бившата военна болница. 

„Танцът е бягство от сивото ежедневието. Считаме, че бихме могли и в Бургас да помогнем на младите да намерят отдушник в ритъма на хип-хопа. Това е най-динамично развиващата се култура в момента, но за съжаление не винаги е правилно представена пред обществото. В нея се крият богата история и много ценности. Точно тях сме готови да предадем на нашите ученици от Бургас”, казва  основателката на школата Албена Тодорова.

Преподавателите в Rhythm Escape са посещавали уроци при едни от най-големите имена в танцовия свят - Mr. Wiggles (US), Buddha Stretch (US), Caleaf (US), Meech (FR) и др. Школата провежда и ежегодни танцови лагери (Summer Dance Camp). Организатор е на едно от най-нестандартните състезания по street dance - ILL SKILL , както и проектът занимаващ се с обединяване на танцьорите в България в различни каузи - Project Unity.

Професионалната групата към  Rhythm Escape e имала много участия, сред които танцовият фестивал Fanta Fest , юбилейният концерт на Мими Иванова и Развигор Попов и др.