Локална попивна канализация ще обезпечи събирането на вода при валежи в Слънчев бряг през сезон 2020, съобщиха от „Слънчев бряг“ АД. По този начин на практика се слага край на наводняванията при силни валежи на ул. „Първа“, крайбрежната алея, както и на ключови вътрешни улици в зона Изток. Канализацията е реализирана чрез поставянето на подземни резервоари, които осигуряват събирането на водата при валежи.

В Слънчев бряг няма изградена дъждовна канализация и за това се търсят локални решения на местата, където традиционно се получават проблеми при обилни превалявания. „Очакваме и имаме уверението, че Община Несебър, които имат ангажимент по почистването, ще започнат миене на улици и тротоари“, заяви Златко Димитров, изпълнителен директор на акционерното дружество. 

От утре, 21 май, започва озеленяване и поддръжка на зелени площи на над 30 локации в Слънчев бряг. Така дружеството, стопанисващо комплекса, стартира дейности по подготовка на инфраструктурата за туристически сезон 2020, съобщиха от там.

„Въпреки трудностите около началото на този сезон „Слънчев бряг“ АД изпълнява задълженията си на добър стопанин и ще подготви инфраструктурата в комплекса по най-добрия възможен начин“, коментира Златко Димитров. „Рехабилитацията на улици, тротоари, осветление и поддържката на зелени площи улесняват бизнеса и собствениците в комплекса и правят визията на Слънчев бряг по-приятна за туристите“, допълва той.

250 метра са новосъздадените тротоари в Зона Юг на Слънчев бряг (до хотел „Хелиос“ и между „Бор“ и „Иберо Стар“).

По време на подготвителните дейности ще бъдат възстановени пейки, както и осветлението в комплекса - подмяна на счупени плафони и лампи, както и на ударени стълбове за улично осветление. В дейностите по озеленяване, които започват от утре, се предвижда поддръжката на жив плет на ул. „Първа“ (4.5 км), зелените площи на централна алея и алея пред хотел „Кубан“, както и на общо над 30 локации в комплекса, които ще бъдат косени, обработени и залесени. 

Припомняме, че във връзка с преодоляване на кризата, причинена от пандемията от COVID-19, „Слънчев бряг“ АД обяви мерки към бизнеса, с които всички цени за ползване на инфраструктурата и услуги в Слънчев бряг за сезон 2020 ще бъдат намалени с до 50 %. Облекченията обхващат почти всички сфери, администрирани от дружеството, като цени за стоянка на таксиметрови коли, цени за автомобили, зареждащи търговски обекти, отдаване на тротоарно право, паркиране и т.н. Освен това „Слънчев бряг“ АД обяви и периода до 1 юли 2020 г. за подготвителен и бизнес операторите няма да заплащат за дейностите си, в това число и паркирането в комплекса ще бъде безплатно.

Снимки: Слънчев бряг АД