Важен ден за жителите на село Варвара. По-рано днес бе направена първата копка на дълго чакания ремонт на водоснабдителната мрежа на селото.

Проектът за реконструкция на водопровода на Варвара, има за цел да модернизира вече остарялата водоснабдителна система на селото. Обновената мрежа ще осигури по-ефективно и устойчиво водоснабдяване и ще минимизира загубите на вода, които в определени месеци са достигали 90%, обясниха от общинската администрация в Царево.

Модернизираната инфраструктура ще осигури по-чиста вода и ще намали честотата на прекъсванията на услугата, осигурявайки постоянно и надеждно водоснабдяване.

Ще бъдат положени 3638 линейни метра от водопроводната мрежа на село Варвара. Реконструкцията се финансира със средства от републиканския бюджет и ще се изпълнява от фирма “АЛДИ КОМЕРС ГРУП” ЕООД, строителният надзор на обекта ще се осъществява от “БУЛКОНС ГРУП” ООД.

„Това е първият от проектите, които успяхме да привлечем само няколко месеца след началото на мандата - водопроводът на Варвара, проектиране на пречиствателна станция в селото, проектиране на пречиствателна станция в Синеморец, спортна зала в Царево и основен ремонт на пътя за Бродилово. Договорът с фирмата-изпълнител влезе в сила преди седмица, започваме през летния сезон защото съм убеден, че ние от Общината нямаме почивен ден и сезон и че в кратки срокове, без да пречим на туристите, ще подменим този 70-годишен водопровод“, коментира кметът на община Царево Марин Киров.

Събитието уважиха кмета на община Царево Марин Киров, председателят на общински съвет Царево Таня Янчева, кметът на Варвара Бистра Димова, заместник-кметовете Георги Стоянов и Денис Диханов, както и общински съветници от община Царево.