Факли горяха в двора на Руската гимназия

Ученици, учители и общественици настръхнаха от емоционален рецитал по повод гибелта на Васил Левски в Бургас. Трима възпитаници от елитната Руска езикова гимназия говориха възторжено и в словата си припомниха кой е Левски и какво е направил за родината.

Патетичните думи звучаха в двора на училището въпреки ниските температури рано сутринта. При спазване на противоепидемичните мерки, пред паметника на Левски в гимназията бяха положени венци и цветя. Освен честването на 148-та годишнина от обесването на Апостола, ръководството на гимназията празнува и 58 години от основаването й.

Директорът на ПГЧЕ „Васил Левски” Весела Иванова поздрави присъстващите като им припомни, че е добре всеки от нас да помисли за делото на Дякона. Тя благодари на колегите си за старанието и многочасовия труд в тези трудни и смутни времена. Благодари и на учениците за достойното им представяне не само в учебните часове, но и по време на олимпиади и състезания.

В края на церемонията бяха наградени и десетки от най-достойните и изявени ученици на гимназията. Гости бяха зам.-кметът по образование в община Бургас Йорданка Ананиева и кметът на Равда Андон Бакалов.

Какво споделиха част от възпитаниците и преподавателите на Руската гимназия, очаквайте подробности!