Районната прокуратура в Бургас се е самосезирала заради клип от предизборна среща в Равадиново. На нея един от лидерите в махалата нарича българите „сган“. Скандалната среща се провежда в ромската махала на селото, а на нея присъства и кметът на Равадиново Иван Пазвантов.

След дълго представяне на лидерите в махалата водещият Борис Янев започва да обяснява защо ромите трябва да гласуват за ГЕРБ. Обяснява как досега управляващите са плащали за всеки един ромски празник и как при смяната на властта парите ще спрат.

Около четвъртата минута на записа се чуват много ясно и думите: „Българите, говоря за българите, са сган. Ще извинявате, че казвам сган, която мисли за другите само как крадат. Говоря истински думи! Те не крадат, онези, които крадат, дават на нас!“ Клипът се появи в социалните мрежи още в събота, а това, което предизвика гнева на хората от Созопол, е поведението на кмета Иван Пазвантов, който ръкопляска на изказванията на Янев.

Пазвантов също взима думата по време на срещата и обяснява, че ако не се гласува за управляващата партия, пари за Равадиново и Созопол няма да има.

След като видеото се появи в социалните мрежи и медиите, Районната прокуратура в Бургас се е самосезирала и започва проверка дали е използван език на омразата по време на предизборната среща.