Около 50 души излязоха да протестират срещу премахването на една от десетте най-посещавани пешеходни пътеки в Бургас. Сред демонстрантите бяха основно живеещите в района, за които премахването на зебрата ще създаде неудобство. В близост до пешеходната пътека има много магазини и заведения и хората няма да имат достъп. Това мнение изрази кандидатът за кмет Евгений Мосинов, който е инициатор на недоволството.

Мосинов е на мнение, че пешеходната пътека е изключително необходима най-вече заради изградения навик на водачите да спират там. „Струва ми се неудачно да разваляме нещо, което вече функционира”, обясни той.

Според него зебрата е нужна, тъй като в близост се намират Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” и Бургаският свободен университет, от които учебни заведения излизат много хора.

„Против съм и преградата, която в момента се прави. Свалянето на бордюрите ще свие пътното платно”, счита още Мосинов.

Георги Петров живее в района и според него пътеката трябва да остане. „Не може всички да си затварят устата и управляващите да вземат решения, без да се допитат до хората”, счита Георги.

Той и другите протестиращи спряха за около 20 минути движението, пресичайки по пешеходната пътека. Демонстрантите носеха плакати с призиви: „Искаме пешеходна пътека, а не ограда!”, „Не искаме магистрала в града!” и Ние работим тук и я ползваме!”.