Най-модерният арматурен двор в Южна България отвори врати в Айтос. Той се намира на територията на промишлената зона на града. Новият арматурен двор на Баумикс е с капацитет на обработка от 30 тона на ден и разполага с едни от най-модерните машини на пазара.

На официалната церемония по откриването на обекта присъства и кметът на община Айтос Васил Едрев. „Тази година капиталовата ни програма е от 21 млн. лева. Строителството ще бъде силно застъпено в работата ни и този двор е една много навременна инвестиция“, коментира градоначалникът.

10 са новите работни места, които вече са разкрити. Всички служители са преминали специално обучение от екип на фирмата-производител на машините. Арматурният двор на Баумикс разполага с две производствени линии за обработка на арматура и стомана.

„Новото производство е удачен избор за всеки мащабен проект в страната, а в същото време модерната технология на машините позволява прецизност и гъвкавост, така че да се обърне внимание на малкия клиент със заявка за малка къща, малък търговски обект, гараж, плоча“, коментира директорът на обекта Славейко Йорданов. Амбицията на собствениците е да разширят производството си и да се превърнат в разпределителен център за региона и главен пункт за строителни материали.

На церемонията присъстваха и представители на местния бизнес. „Адмирирам подобни смели проекти, те са основният двигател на родната ни икономика, желая от все сърце успехи на новото производство“, коментира Тодор Георгиев от Дорослава ООД.

Собственикът на Бургас Комерс също остана впечатлен. „Иска се смелост да инвестираш в 100% ново оборудване и в такъв мащаб. Сигурен съм, че това е пътят за подем - премерен риск и добър бизнес план. Този арматурен двор определено е един впечатляващ бизнес план с голям капацитет, призна Стефан Георгиев.