„Общинските съветници в Бургас са избрани от гражданите на общината. Те защитават интересите на бургазлии, внасят техните питания и искания, свързани с различни проблеми в Бургас. Като председател на Общинския съвет считам, че след като заседанията са обявени за открити, няма нищо нередно журналистите да присъстват на тях и да отразяват всички интересни точки, които са взимат в зала”. Това коментира пред Грамофона нюз председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова.

Повод за думите й е искане на общински съветник от Каварна репортерите да заплащат такса, за да снимат и излъчват сесии.

Според проф. Турманова бургаските медии отразяват безпристрастно и без допълнителни интерпретации.  Тя счита, че журналистите не трябва да вадят пари от джоба си, за да правят репортажи от заседанията на местния парламент.

По думите й за много общини и области Бургас бил пример за добра работа на медиите с  гражданското общество,  управляващите, институциите.

„Доверието наистина се изгражда с взаимност. Вече четвърти месец от новия мандат не сме имали никакви проблеми при отразяването на различни медии”, допълни още председателят на ОБС-Бургас.