В момента на пазар „Краснодар” има изобилие на риба. Щайгите пред рибните магазини буквално преливат, но търсената от бургазлии риба си остава нашата черноморска, казаха за Грамофона нюз продавачите.

„Хората търсят евтина риба, но задължително тя трябва да бъде прясна, а не замразена”, обясниха търговци.

Днес Зоя Иванова отново е дошла на „Краснодар” заедно със своя съпруг, за да си купят от любимата риба за вечеря. Въпреки че са пенсионери с малки пенсии, те се стараят два пъти в седмицата в менюто им да присъства риба.

„Обичаме много риба. Любимата ни е попчето, защото е наше и има бяло месо”, каза Зоя Иванова.

 Марияна Стоева също поне веднъж седмично приготвя на семейството си риба. Причината за това не е в бюджета, а децата, които не са любители много на морската храна. Днес тя е решила да приготви миди с ориз.

„Обичам много лаврак и ципура. За жалост дъщеря ми не обича риба, но въпреки това се старая тя да присъства в менюто ни, защото е много полезна”, обясни Марияна Стоева

Сега е сезонът на една от най-вкусните риби – калканът. Тя се предлага прясна, а цената не се е повишила спрямо миналата година. В момента кило от деликатесната риба струва от 25 до 35 лева, като търговците предлагат и допълнителна екстра - да я изчистят напълно безплатно.