Още поне половин месец част от населението в Руенско ще остане без дърва за огрев. Проблемът с доставянето им до хората се задълбочава, вместо да се разрешава, съобщи за Грамофона нюз кметът на Общината Исмаил Осман.

Неполученото количество дърва за огрев към момента е 15 000 пространствени кубика, уточни руенският кмет. На крака при него миналият четвъртък дойде директорът на Югоизточно държавно предприятие – Сливен, инж. Димчо Радев.

„Разговаряхме и той каза, че няма как проблемът да се реши за една седмица с магическа пръчка“, разказа Исмаил Осман. За начало местните ще получат между 1000 и 1500 кубика дърва, които ще им бъдат доставени от несебърското горско стопанство.

„Но и тези кубици тепърва ще се режат и това ще се случи към края на месеца. При нас няма готови дърва. Те тепърва ще се секат, горското ще ги приема от фирмите и после ще ги доставя на хората, като това отнема време“, допълни кметът на Руен.

По думите му местните, които са останали без дърва, са обезпокоени заради създалата се ситуация. Сред засегнатите има както възрастни хора, така и семейства с малки деца.