Решенията трябва да станат ясни до дни

Няколко варианта за кратко преминаване на онлайн обучение разглеждат училищни директори от Бургаско. Това съобщи пред Грамофона нюз началникът на Регионалното управление по образование инж. Виолета Илиева. По-рано вчера тя е присъствала на онлайн среща с двамата министри – на образованието и здравеопазването.

От нея става ясно, че решенията за обучението на децата ще се взимат от директорите и областните щабове. Учениците от 1 до 4 клас в бургаските училища ще посещават класните стаи приоритетно и за тях не се обмисля дистанционно обучение.

„За големите класове, там където е необходимо евентуално до края на календарната година, може да се направи график на по две седмици. Примерно да учат 2 седмици присъствено, другите в електронна среда. После другите ученици да се сменят. Имаме варианти!”, обясни Виолета Илиева.

И добави:  „По време на срещата министърът каза, че няма да върне нито едно от предложенията на директорите и ще даде разрешение за работа в електронна среда. Обсъждахме и друго.

Примерно ако отсъстват двама или трима учители от петите или шестите класове, не е необходимо всички да излизат в електронно обучение, а да се направи промяна на седмичното разписание на учебния план”, допълни още началникът на Регионалното управление по образование. Решенията трябва да станат ясни до дни.

Снимка: Епицентър