Сериозни теми в началото на зимния сезон обсъдиха на второто заседание на местния парламент кметът на община Руен Ахмед Мехмед, общинските съветници и кметовете по населени места. Пред препълнената зала Мехмед обяви, че от администрацията обмислят създаването на мобилна група, която да следи за почистването и поддръжката на пътните банкети и канавки от растителност и отпадъци във всички населени места.

Мехмед и кметовете обсъдиха подробно и проблемите по време на снежната буря от изминалия уикенд. На запитвания от страна на част от кметовете по места за фирмата, която извършва снегопочистването, руенският кмет отговори така: „Зимата беше коварна, падна много сняг, имаше и много навявания на места. Фирмата, която се грижи за почистването, отговаря на изискванията за брой техника. Предлагам на следващото заседание да поканим управителя, за да обясни пред всички по-подробно с какви машини разполагат и да се запознаете с работата“.

Не липсваха въпроси и от селските кметове относно кърпежите по пътищата, както и доставката на дърва за огрев. Руенският кмет посочи, че е против това кърпенето на дупки да става през зимните месеци. „Кърпежите трябва да се правят напролет, когато е сухо, за да може след това лятото да се пътува свободно“, каза Ахмед Мехмед.

Той е категоричен, че кметовете трябва да контролират и сметопочистването по населени места. Мехмед добави, че все още на някои места липсват дърва за огрев, но проблемът ще бъде разрешен.