Зелената зона за платено паркиране да работи целогодишно, като има зимно и лятно работно време. Предложението е на кмета на Бургас Димитър Николов и ще бъде гласувано на следващото заседание на местния парламент.

От докладната става ясно, че от 1 октомври до 30 април Зелената зона ще работи в режим като Синята. Т.е. с работно време от понеделник до петък от 9 до 19 часа, като в почивните и празнични дни паркирането ще е безплатно. От 1 май до 30 септември Зелената зона ще е активна от понеделник до неделя от 11 до 20 часа.

Паркирането ще е безплатно само в дните, които са официален празник. По този начин ще отпаднат хибридните зони, които в момента съществуват в центъра на града.

В докладната се отбелязва, че предложението идва по искане на бургазлии, които живеят в обхвата на Зелената зона и които срещат трудности при намирането на свободни паркоместа не само през летния сезон.

С промяната в режима на работа на Зелената зона ще се променят и цените за абонамент, като те ще се изравнят с тези за синята зона – 60 лв. годишно за първи автомобил и 120 лева за втори автомобил.