Екипът на бургаското училище „Йордан Йовков” в състав Калина Пенева - заместник директор и Александрина Недялкова - старши учител по английски език за пореден път доказа, че успехите на училището не са случайни.

От учебното заведение съобщиха за Грамофона нюз, че са повече от горди с пореден спечелен проект по програма " Еразъм+" на ЕС.

Той е с наименование „Съвременните учители - европейски новатори” и е свързан с най-важните приоритети на съвременното образование – екология, дигитализация и приобщаващо образование.

Проектът включва участие на учители от училището в структурирани курсове в престижни образователни институции, одобрени от програма „ Еразъм+“.

Забележителното постижение на екипа на СУ „Йордан Йовков” е плод на упорита работа и искрено желание за превръщането на училището в истинско европейско пространство за образование.

Като резултат от това, в момента училището работи по три активни проекта по КА1 – „Образователна активност за граждани“ и по КА2 „Сътрудничество между организации и институции“ програмата на стойност 80 000 евро.

Успехът нямаше да бъде възможен без изключителната подкрепа на ръководството в лицето на директора Анна Пенева и нейният заместник Светлана Янова. „Вие го заслужавате, Йовковци!”, казват горди от бургаското иновативно училище.