Популярният учител Теодосий Теодосиев-Тео води обучителен семинар пред бургаските преподаватели по физика. Това се случва в Професионалната гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов". Преподавателят беше посрещнат от кмета Димитър Николов, който заяви, че посещението на учителя в Бургас е само началото, тъй като има идея за откриване на специализирана школа по физика с негово участие в морския град.

Теодосиев пристигна в Бургас по покана на кмета, за да запознае бургаските учители по физика с програмата с практическа насоченост, разработена на базата на неговия дългогодишен методически и организационен опит в областта на физиката, съобщиха от Общината.

Димитър Николов разгледа новия корпус на Електрото. Двуетажната сграда разполага с голям и малък физкултурен салон с помещения за треньори и съблекални, както и с четири нови специализирани кабинети, оборудвани с най-съвременна техника, по "Електроника и автоматизация", "Компютърни науки", "Физика" и най-новата специалност на гимназията от тази година - "Кино, аудио и визуални системи".

"Преди няколко години стартирахме проекта на новия корпус като целта ни бе да изградим нови учебни кабинети на новите специалности в професионалната гимназия и нов голям физкултурен салон. Това вече е факт, новите кабинети са оборудвани с най-съвременни апарати и техника. С новите условия, които предоставя гимназията, интересът към нея ще расте още повече. Новите специалности на училището са актуални и търсени от младите хора и родителите", сподели Николов, след като разгледа новите условия и оборудване в кабинетите.