До дни образователният министър Николай Денков трябва да реши дали цели класове от две карнобатски училища да преминат на онлайн обучение. Това съобщи за Грамофона нюз зам.-кметът по образование Мария Генова.

„Общинският кризисен щаб в Карнобат заседава преди обяд. В две от училищата ситуацията е критична, защото имаме повече от 10 % отсъстващи ученици поради заболяване и поради това, е са контактни от първи ред. Имаме заболели учители и се създаде ситуация, при която училищата са затруднени да осигурят заместващи учители“, обясни Генова.

Общинският кризисен щаб е препоръчал на директорите на двете учебни заведения да изготвят мотивирани искания до образователния министър и да преминат в онлайн обучение от понеделник /11.10/.

„Препоръката е 50 % от учениците да останат в присъствена форма. Обсъдено беше от 1 до 4 клас, както и 7 и 12 клас да останат на училище. Всички останали – да преминават  на онлайн обучение. Исканията ще бъдат депозирани още утре, след като днес педагогическите съвети обсъдят подробно всичко“, уточни още зам.-кметът поо образование.