Жителите на „Меден рудник“ могат да кажат дали искат зелен амфитеатър със сцена за културни събития, съобщиха от Община Бургас. За целта се организира обществено обсъждане за проекта, който предвижда и обособяване на търговски обслужващи площи, които Общината да отдава под наем.

Община Бургас има желанието, а вече и идеен проект за обособяване на целогодишна благоустроена зона за културни събития – амфитеатър, подобен на "Охлюва" в Морската градина, със сцена и озеленени околни площи. Възможното достатъчно голямо и централно място за реализацията на този проект е поляната между "Лакомата спирка" и детска градина "Чайка". На такава сцена биха могли да се изявяват активните читалища и талантливите деца на "Меден рудник". На нея може да звучи музика във всякакви стилове, да се играе театър, да се рецитира.

Общественото обсъждане ще се проведе на 6 юни, четвъртък, от 17.30 часа в спортна зала "Никола Станчев" (ще се влиза през входа откъм паркинга срещу магазин "Билла"). На него ще присъстват проектантите и представители на дирекция "Устройство на територията" и ЦАУ "Възраждане" при Община Бургас.