Петя Русева от Карнобат се нуждае спешно от помощ. Дамата е дългогодишен начален учител, със стаж от 35 години. На 57 години, омъжена, с две прекрасни деца. След  обстойни медицински прегледи на Петя е поставена диагнозата „Карцинома гландуле панкреатици“, което на разбираем език означава –  рак на панкреаса. Сумата, която е необходима за лечението, е непосилна за семейството, съобщават от Karnobat-voice.com.

Петя има спешна нужда от нашата помощ, за да се пребори с коварното заболяване и да оздравее. За Русева работата с децата винаги е била изпълнена с радост и позитивни преживявания. „Да дам на всяко едно дете знанието да чете и пише е неповторимо“, споделя Петя.

След здравословно неразположение и консултация в здравно заведение в Бургас й е поставена диагноза „Ту формация в коремната кухина“. При опит да бъде отстранено туморното образование се установява, че същото отговаря на профила на „Карцинома гландуле панкреатици“, което на разбираем език означава –  рак на панкреаса. След взета биопсия и анализ в лаборатория, диагнозата е потвърдена. Съответно туморното образование не е премахнато.

Следващата стъпка, която предприема семейството е консултиране с онколог. На Петя е направен  ядрено-магнитен резонанс, от който става ясно, че размерът на тумора е от 4,50 до 4,52см, като точното местонахождение е в областта на главата на панкреаса. Размерът на тумора не позволява да бъде премахнат веднага, а след неговото намаляване.

Поради спецификата, мястото и размера на туморното образование, Петя се насочва за лечение в болница „Аджъбадем“, Турция. Там е направено подробно изследване и анализ на взетите проби от тумора. Прегледът на цялата хронология от изследвания, направени както в България, така и в Турция, е направен от проф. Ибрахим Ялдъз, препоръчан за един от най-добрите в областта.

Неговото лечение, включващо поставянето на порт (с него химиотерапията се приема по-леко) и химиотерапия, както и прегледи, непосредствено преди всяка вливка, струва 24 520 евро или 47 943 лева. Това са пари необходими единствено и само за лечението преди самата операция. За операцията лекарите не влизат в конкретика, но струва около 50 000 евро.

Сумата е непосилна за Петя и нейните близки. Нека всеки, който има възможност да ДАРИ. Да дари, за да оздравее Петя, за да може да продължи учителското дело и да има възможност да види бъдещите си внуци.

Петя и нейното семейство Ви благодарят предварително!

Дарителска сметка:

БАНКА ДСК АД

IBAN: BG21STSA93000030555779

BIC: STSABGSF

Титуляр на сметката: Петя Русева Русева

Кутия за дарение е поставена и в  НЧ “Д.Полянов –  1862г.“, гр. Карнобат