Средно училище „Петко Росен“ изпрати своите седмокласници. На специална церемония днес бяха наградени и отличниците на випуска. 16 са седмокласниците, които завършват с отлични дипломи. Грамоти и подаръци получиха и пълните отличници Елеана Аладжова, Иванина Димитрова, Жасмина Желева и Габриела Гатева.

Част от децата отсега казват, че искат да продължат обучението си в своето училище и вече са избрали в коя от двете професионални паралелки да кандидатстват. Паралелката по фризьорство на СУ „Петко Росен“ отдавна се е утвърдила и се радва на сериозен интерес от страна на бъдещите осмокласници.

Младите майстори-коафьори имат възможност да учат занаята в модерно оборудван кабинет и да ползват едни от най-добрите професионални продукти.

Новата специалност, която тук ще се изучава е „Интериорен дизайн“. Интересът към нея също е пошен, още повече, че училището е единственото в града, което предлага обучение по тази специалност специалност.

И през новата учебна година в бургаското училище „Петко Росен“ за първи път в класните стаи ще влязат три паралелки с първокласници. Напливът е сериозен и класовете вече са почти изцяло запълнени, съобщиха от училищното ръководство.

Училището работи по няколко национални програми, което позволява на най-малките възпитаници да получават целодневно образование и да развиват своите таланти. Децата ще могат да избират занимания по интереси в 6 тематични направления: наука, изкуства, спорт, занимателни игри, образователни игри и информационни технологии.

Училището се включва активно и в националната програма на Министерството на образованието „Бизнесът преподава“. Благодарение на нея учениците и учителите ще могат да се запознаят на живо с бъдещето на образователните и индустриалните технологии. СУ „Петко Росен“ е подготвило и проект за STEM кабинет, който да вдигне още по-високо нивото на обучение. А за 41 от децата на училището ваканцията ще започне наистина интересно. Те ще се включат в програмата „Отново заедно“ и ще имат възможност да почиват в прекрасния балкански град Трявна.