28 са общо случаите на лица от областта, дали положителна проба за COVID-19 в периода 21-22.09 г

Един учител, един директор от община Бургас и двама ученици от община Бургас и община Карнобат са сред новите заразени с коронавирус за последните два дни. Това съобщиха за Грамофона нюз от пресцентъра на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Под карантина са пет нови паралелки с учащи и една група от детска градина на територията на община Бургас. Това обясни пред екипа ни началникът на Регионалното управление по образованието инж. Виолета Илиева.

Така, до днес, броят на карантинираните училищни паралелки в областта стават общо 8, а детските градини – две. Илиева поясни, че децата са от различни учебни заведения.  

28 са общо случаите на лица от областта, дали положителна проба за COVID-19 в периода 21-22.09 г. 13 от тях са в община Бургас, 7 в община Руен, по 2-ма заразени има в общините Карнобат и Средец. По един са в общините Айтос, Сунгурларе и Камено.

4 от лицата са хоспитализирани, а всички останали са на лечение в домашни условия. В тежко състояние няма, в реанимация няма. Няма ново заразени медицински лица, както и починали.