Основен ремонт на детската площадка в бургаския квартал Горно Езерово поискаха общинските съветници от партия „Възраждане“-Бургас. Александър Койчев, Виктория Върбанова и Мариян Иванов са внесли докладна записка до Общинския съвет, в която настояват от Общината да заделят средства за пълното й обновяване.

С парите съветниците ще настояват да се изградят съоръжения за игра на децата и безопасни настилки, съобразени с европейските изисквания. Политиците допълват, че е нужен ремонт на оградата и инсталиране на видеонаблюдение, с цел по-висока сигурност и превенция на вандалски прояви.

„Качеството на жизнената среда в крайните квартали на Бургас и отдалечените населени места в състава на община Бургас значително изостава в сравнение с централната част на града. Това е и една от основните причини за обезлюдяването им и миграцията към общинския център.

По този начин те са обречени вечно да изостават с развитието си. Въпросните квартали имат нужда от ускорен темп на инвестициите в тях, с цел запазване и увеличаване на населението там. Те трябва да бъдат обект на целенасочена и постоянна политика на Община Бургас в тази насока“, смятат тримата местни политици.

Те са категорични, че по-добрата среда би била стимул за раждане и отглеждане на деца в квартала.