Отсичането на дърво на бургаската улица „Славянска“ предизвика гнева на живеещи наблизо бургазлии. Според тях това не е било необходимо и то е можело да се запази и да се впише в околната архитектура на ремонтиращата се в момента улица.

Известният бургаски хирург д-р Веселин Джендов коментира ситуацията, очевидно вбесен. От Gramofona.com публикуваме изявлението му едно към едно:

Войната срещу Бургас. Операция „унищожаването на ул. „Славянска“. Тук, на ъгъла с ул. „Доктор Нидер“, на тротоара срещу бившето „турско

училище“, съборено и възстановено, имаше ОГРОМНА черница. По думите на тия, които я унищожиха – било „див орех“ (за пръв път чувам див орех да дава черници - но в Бургасдидас – може). А и няма значение дали е било черница, бряст, дъб, птичи явор или салкъм! Как тия дурлювци, дурляци, селяндури, нямаха „око“ да видят, че ако не друго, сградата, архитектурата и стилът ѝ, размерът ѝ, местоположението ѝ си „отива“ с това огромно дърво на ъгъла! Селянинът обичал природата! Айде бе! Селянинът - може би! Селяндуринът мрази природата!!!