Една от най-оспорваните битки за отличието на BURGAS BUSINESS AWARDS 2024 безспорно ще е в категория „Сезонен ресторант“. И трите претендента за отличието са топ брандове със своя концепция, визия и стил в приготвянето на качествена и вкусна храна. Участниците са изискани, луксозни заведения с уникална и разнородна кухня, предлагащи запомнящи се преживявания и незабравими емоции на своите клиенти. Номинирани са:

Ресторанти "Левант" са сред най-предпочитаните ресторанти с фенове от цяла България и чужбина. Предлагат прясно уловена риба, уникални морски специалитети от хрониките на старите рибари, до традиционните рецепти, през най-вкусното меню от Черно и Средиземно море.

Освен филетата от попчета, майсторски приготвения октопод и всички сезонни рибни вкусотии в менюто влиза и богат асортимент от домашно приготвени, с много любов, полезни храни в съчетание с най-добрите напитки. 

Ресторанти „Левант“ Равда и Елените - призвание на потомствени рибари и опитни ресторантьори, които знаят как да уловят вятъра.

 Твърдение, доказано с най-високи оценки от хиляди очаровани клиенти.

Ресторант Azahar Sozopol, Yacht Marina

Предисторията на ресторанта "Azahar" е запълнена със сърце и страст към кулинарното изкуство и красотата на Средиземноморието. Името "Azahar" е вдъхновено от ароматните цветове на портокала, който е символ на щастието и изобилието в южните региони на Испания.

Създаден от екип от страстни гурмани, "Azahar" е резултат от много години опит и изследвания в областта на изкушаващата морска и испанска кухня, и изисканите вина. Ресторантът е създаден с мисията да предложи на своите гости неповторимо изживяване на вкусовете и ароматите на Средиземноморието и по-конкретно Испания, докато се наслаждават на спокойствието и красотата на морската гледка.

Всяко ястие в менюто на "Azahar" е резултат от грижливо подбрани съставки и внимателно избрани рецепти, които отразяват автентичния вкус и насладата на испанската кухня.

Ресторантът, разположен на пристанището в Созопол, е не просто място за хранене, а истинско преживяване за сетивата. С модерния си дизайн и привлекателната гледка към морето, който предлага невероятни гледки на залеза, той изпълва с удоволствие и вълнение всеки посетител.

Гръцки ресторант АЕРАКИ – Малко морско бижу, което се намира на пясъка на нов плаж Марина Диневи в Свети Влас. Създаден с много любов и отдаденост през 2014, той се налага и доказва като един от най- търсените и любим ресторанти на Южното Черноморие. Гръцката кухня е любима на много българи и чужденци и тя се пренася изцяло в България. Собственичката на ресторанта не прави компромис с избора и качеството на продукти, а зарежда изцяло с гръцки стоки и свежи риби, доставени директно от рибните борси в Солун и Кавала. Българските производители на зеленчуци и плодове, които специално отглеждат всичко необходимо за ресторанта, не остават пренебрегнати. Мястото е прекрасно както за безгрижен, слънчев с морски бриз обяд така и за романтична вечеря на брега на морето.

Трудният избор на журито ще стане ясен по време на тържествената гала вечер на 25 април, от 19:00 часа в хотел „България“, когато е третото издание на връчването на годишните награди BURGAS BUSINESS AWARDS.