Краят на мъките на шофьорите, преминаващи по няколко маршрута от четвъртокласната пътна мрежа на територията на община Средец, като че ли вече се вижда. Местната общинска администрация е обявила обществена поръчка за основен ремонт на два подобекта, установи проверка на Gramofona.com.

Единият е път BGS 2050 /ІІІ-359 Дюлево-Русокастро/- Граница общ.(Камено-Средец) – Суходол- Орлинци- ІІІ-795; BGS 2050 /ІІІ-359 Дюлево-Русокастро/- Граница общ.(Камено-Средец) – Суходол.

Вторият е път с. Вълчаново - с. Сливово и път BGS 2234 /ІІ-79, Голямо Крушево- Средец/ -Сливово - Синьо Камене - Гранитец.

Прогнозната стойност на поръчката е 235 371 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 60 дни.

Строителните дейности включват асфалтиране, направа на бетонови настилки, ремонт на подпорни стени, доставка и монтаж на нова еластична ограда, на нови пътни знаци и др.

Кандидатите за изпълнители могат да подават своите оферти за участие до 28 декември тази година, като предложенията ще бъдат отворени в навечерието на Нова година – на 31-ви този месец.

Ако всичко мине по план, то още през пролетта на следващата година пътуващите по посочените маршрути вече трябва да не се опасяват, че ще трошат автомобилите си по многобройните дупки в тези участъци, каквото е настоящото положение.