Английската гимназия вече има своя собствена сграда. Училището се мести в сградата на СУ „Добри Чинтулов“ в к/с „Изгрев“, а  учениците и учителите от кварталното школо ще се преместят в съседното „Йордан Йовков“. Това решиха почти единодушно общинските съветници на Бургас.

43-ма от тях се обявиха твърдо за преместването, а трима се въздържаха. Двете училища ще делят една сграда, но ще бъдат абсолютно самостоятелни, дори и входовете им ще са отделни. За учениците от „Добри Чинтулов“ ще се ремонтират и изградят нови музикални кабинети, които ще се намират в близкия Център за личностно развитие.

Следващата година ще бъде извършен и ремонт на сградите, обещаха от общинската администрация.

Решението беше посрещнато с аплодисментите на родителите и учителите от Английската и Немската гимназии. Двете училища досега деляха една сграда и буквално се задъхваха заради недостига на места.

Част от родителите на деца от „Добри Чинтулов“ обаче са категорично против местенето. Те смятат, че така ще се унищожи едно училище с традиции. Вече е закрита и паралелката по фолклор, която е единствената в региона.

Родителите са по-склонни да приемат в тяхната сграда учениците от „Йордан Йовков“, но повечето от тях смятат, че местната администрация е трябвало да отдели средства и да построи нова сграда за нуждите на Английската. Въпреки недоволството, на 15 септември четирите училища ще започнат учебната година при новото разпределение на сградния фонд.