Бизмесменът и общински съветник от Приморско Стоян Василев ще строи „Алепу Вилидж“, съобщи БНР-Бургас.

Той е закупил компанията „ГБС Турс“, заедно с проекта за ваканционно селище. Те искат да се освободят от този обект, който им носи негативи, коментира Василев. Решението на бургаския съд, с което се обявява за нищожно строителното разрешително, се обжалва, припомни Василев:

„Делото е във ВАС, но все още няма дата за заседание. Плановете ми с нищо не се отклоняват от първоначалните инвестиционни намерения и параметрите на строителното разрешение. Не искам да коментирам решението на първата инстанция, но аз съм си направил един изключително задълбочен анализ, където съм преценил, че към момента, по документите и по това, което се е изпълнило, няма никакви отклонения. И това ми дава увереността, че има шанс, много голям, да се спечели делото“, коментира той.

Към момента на обявяване за нищожно на строителното разрешително, то вече е изчерпано, посочи Стоян Василев. Причината е, че първият етап на проекта вече е бил приет от ДНСК, поясни той. Компанията е концесионер и на плажа пред строежа, той ще остане със свободен достъп и ще заработи за лятото, добави бизнесменът.