Още миналата година Община Бургас заяви готовността си да проектира и строи многоетажни паркинги, като по-ефективна мярка срещу увеличаващия се брой автомобили, припомниха от там.

Сега се поставя акцент върху терен в к-с "Братя Миладинови", на бул. "Демокрация", който НЕ се намира в непосредствена близост до жилищни сгради. Става въпрос за неизползваема от години площадка пред сграда на Медицинския колеж. Според предварителните проучвания там може да бъде построен многоетажен паркинг за около 220 автомобила.

Ако бургазлии подкрепят Общината, тя може да поиска терена от държавата, за да бъде използван само и единствено за посочената цел. Затова от там разчитат да получат мнението на гражданите.

Ако сте ЗА или ПРОТИВ, аргументирайте се в кратък текст и го изпратете на общинската администрация. Едната възможност е това да стане по електронна поща, на вниманието на Стефан Дубаров, директор на ЦАУ "Зора": s.dubarov@burgas.bg. Другата е мнението да се предостави на хартиен носител в самото кметство "Зора" в к-с "Лазур". Писмата се приемат до края на настоящата 2019 година, а в тях трябва да се добави име, адрес и контакти за обратна връзка.