Община Бургас иска да закупи два броя нови и неупотребявани автомобили с повишена проходимост - категория N1 съгласно Закона за движение по пътищата. За целта е обявена обществена поръчка за избор на доставчик, показа проверка на Gramofona.com.

С колите ще се транспортират автоматични и многофункционални аерозолни генератори, които се използват едновременно за дезинфекция, дезинсекция на големи градски райони, тревни площи и високи дървета, а така също и за осигуряване на противоепидемични мерки, в частност дезинфекция на големи пространства.

Изискването е автомобилите да са високопроходими, тип 4х4, фабрично нови и неупотребявани, да имат полезен товар минимум 850 кг, двигателят де е с работен обем поне 2300 куб. см, мощност минимум 150 к.с. и др. Също се изискват и екстри като радио със CD/MP3 и тонколони, възможност за управление на аудиосистема и телефон от волана, имобилайзер, предни елстъкла, асистент за потегляне по наклон, Bluetooth, централно  заключване с дистанционно управление и др.

Общата прогнозна стойност на поръчката за двата автомобила е 140 000 лв. с ДДС. Изрично обаче се посочва, че към датата на откриване на процедурата няма осигурено финансиране. Всяка от страните може да поиска писмено прекратяване на договора без предизвестие, след изтичане на тримесечен срок от сключването му, в случай на неосигурено финансиране.

Кандидатите да доставят колите имат срок до 8 септември тази година да подадат оферти за участие.