Това съобщи пред екипа ни кметът на Созопол Тихомир Янакиев

Има много голяма вероятност днес да бъдат затворени пътищата Созопол – Черноморец и Бургас – Созопол. Това съобщи току що пред Грамофона нюз кметът на морската община Тихомир Янакиев.

„В най-добрия вариант може да се наложи да затворим само едното платно на пътя Созопол-Черноморец, където има по-големи приливи, както и пътя на идване от Бургас към Созопол.

Другото платно по пътя Созопол-Черноморец като цяло  е по-безопасно. Предприели сме всички мерки, които да освободят водите от язовир Синята вода, да могат да текат и да не се залива село Равадиново. Язовирът не е в много добро състояние, защото е амортизиран. От снощи сме на терен и взехме мерки. Имаше една тръба, която беше запушена и я отпушихме, даже я разширихме“, обясни Янакиев.

Созополският кмет допълни, че дъждът, който вали в момента, е много силен. „24 часа дъжд съм виждал, но 72 часа не бях виждал и това е постоянен дъжд“, каза още градоначалникът.

И добави: „Разговаряно е с концесионерите на язовирите, издал съм заповеди от сутринта за проверки, които да се назначат и ще ми бъде докладвано до 15:00 часа какво се случва на невралгичните места, за да видим видим какво правим през идващата нощ“.

Снимка: Архив