Нури Хюсеин, който загина в тежката катастрофа в Айтос снощи, е бил изключително добродушен и работлив. Това каза за него кметицата на Речица Фатме Хасан.

Тя едва сдържаше сълзите си в краткия ни телефонен разговор. Хасан допълни, че всички в населеното място са се познавали с Нури, който помагал безрезервно на местните.

„Беше толкова работлив, толкова добродушен, много, много добро момче беше Нури”, не спираше да повтаря Фатме Хасан.

Тя разказа, че от 9 години Нури работил в Холандия. Занимавал се с преработка на животински черва. Не след дълго създал свой бизнес в Айтос, където продължил да развива същата дейност.

Съпругата на Нури, Фатме, която оцеля в катастрофата е родом от айтоското село Чукарка. Младото семейство редовно посещавало близките си в двете села. Нури има двама братя, единият от който също работи в Холандия. В момента мъжът пътува за България, за погребението, което все още не се знае кога ще бъде.

„Нури много помагаше на всички в селото. На бедните семейства даряваше пари и беше купил хладилен ковчег за селото”, разказа още кметицата на Чукарка.

Така работещите в чужбина могат да стигнат навреме за погребенията на близките си. Часове след ужасната трагедия, тя и всички в селото са разтревожени заради жестокия пътен инцидент.