Стойко Танков (в средата) е новият областен управител на Бургаска област

„Веднага ще направя среща с регионалната структура на Пътно управление, за да видя докъде са стигнали нещата с мерките за пътната безопасност в Айтос“. Това коментира при встъпването си в длъжност новият областен управтел на Бургас Стойко Танков.

„Имаме намерение да направим среща с министрите на транспорта и на регионалното развитие. Както знаете има преплитане на отговорности в двете министерства по отношение управление на пътища и най-вече претоварването на транспортните средства, който проблем е много голям и сериозен“, посочи губернаторът.

По думите на Танков въпросът с изграждането на Северния обход в града не търпи отлагане и процедурата трябва да бъде задействана.

„Този въпрос, отлаган с години, трябва да бъде решен. Областна администрация ще направи всичко необходимо за по-бързото осъществяване на проекта“, обеща още областният управител.

Според Танков партийните пристрастия трябва да останат извън главния вход на Областна администрация. Първо сме бургазлии и едва след това партийци. Ще работим за интереса на Бургаска област”, каза още той.

И допълни, че функциите на Областна администрация предполагат преди всичко контрол върху Общинския съвет в Бургас и кметовете. „Ще бъда позитивно настроен в съвместната ни работа с всички. Очаквам и такъв отговор от страна на градоначалниците“, допълни Стойко Танков.