Втори опит за публична продажба прави частният изпълнител Илко Бакалов спрямо заведение на популярното бизнес семейство Николай и Евгения Баневи. Става въпрос за ресторант „Стъро село“, намиращ се на ул. „Ропотамо“ в Созопол.

Началната цена, от която започва търгът, е 537 772 лв. Срокът за подаване на наддавателни предложения за обекта е до 31 август тази година в Районния съд в Бургас, сочи справка на Gramofona.com в Камарата на частните съдебни изпълнители.

Ресторантът е собственост на „Хелио-тур-с“ АД. Според Търговския регистър Николай Банев е член на Съвета на директорите на дружеството, а съпругата му е вписана като представител на управляваното от нея юридическо лице „ТХ Русалка Холидейз“, което също фигурира в Съвета на директорите на „Хелио-тур-с“.

Продаваното заведение е ипотекирано в полза на КПСК и има вписани възбрани от съдебните изпълнители Георги Михалев, Ивелина Божилова, Трифон Димитров и Илко Бакалов.

Николай и Евгения Баневи бяха задържани във Франция в края на октомври 2018 година заради разследване за източване на завода „Полимери“. През декември те бяха екстрадирани в България. Обвинението е за пет отделни престъпления - участие в престъпна група; длъжностно присвояване/източване на пари и вещи от четири предприятия; укриване на данъци; пране на над 1 млрд. лв. и държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Снимка: КЧСИ