Под засилена полицейска охрана и пред погледа на стотици несебърлии арестуваният Николай Димитров положи клетва като кмет на морската община.

„Не пожелавам на тези, които направиха тази провокация да изтърпят това, което преживявам аз. Няма да могат!”, заяви при встъпването си в длъжност Димитров и допълни: "Аз мога да гледам всеки в очите. Друг е въпросът, дали вие можете ли да ме гледате в очите?"

Димитров не можа да сдържи емоциите си, но не пропусна да благодаря на съгражданите си, че са успели да опазят Несебър.

На видеостена пред сградата на Общинския съвет несебърлии проследиха цялото заседание на новия местен парламент. Те аплодираха бурно част от съветниците, а когато дойде време да се закълне и арестуваният Петър Хрусафов започнаха да скандират "Свобода, свобода".

Третият задържан, общинският съветник Георги Георгиев е отказал да пристигне под конвой в Несебър и не присъства на сесията. От заседанието липсваха също така Венелин Ташев, който е в чужбина и Костадин Нищелков. Нищелков също е под прицела на прокуратурата.

За председател на местния парламент отново беше избран Румен Кулев, който оглавяваше Общинския съвет и в предходния мандат. Водачът на листата на партия Социалдемократи - Костадин Нищелков също не присъства на заседанието.