Не вандали, а работници се оказаха двамата млади мъже, които бдителен бургазлия снима до мантинелата на бул. „Стефан Стамболов”. Мъжът решил, че младежите демонтират новите заграждения и веднага изпратил снимките на пощата на кмета.

От неговата администрация пък ги разпространиха, за да се види кой руши новото имущество на Бургас. Оказало се обаче, че тук не става въпрос за вандалска проява. Напротив, двамата набедени за рушители всъщност са  работници на фирмата, която монтирала мантинелата.

Били изпратени, за да поправят щетите, които вече са били нанесени. От пресцентъра към Община Бургас поднасят извиненията си на двамата мъже, които са обвинени незаслужено във вандализъм. По молба на дирекция „Връзки с обществеността” сваляме и изпратените ни снимки, за да не се злепоставят допълнително невинни хора.

„Община Бургас и служителите ѝ трябва да уважават съгражданите си и техните права”, заяви  общинският съветник от БСП Евгений Мосинов. Като юрист той коментира фала и обяви, че е недопустимо по такъв начин да се накърняват нечии права.

„Не може да се твърди, та дори и от Общината, че някой уврежда имущество и да няма доказателства. Подобно обвинение, което не е подкрепено с факти е клевета”, допълни Мосинов.

Според него не е работа на бургазлии да изпращат снимки и да търсят вандалите. За това в местната администрация има отдел „Управление при кризи, обществен ред и сигурност”, в чиито задължения е издирването на подобни нарушители, смята още Евгений Мосинов.