Две общински търговски дружества в Бургас ще имат нови управители, научи Gramofona.com.

След проведен конкурс за шеф на „Чистота“ ЕООД ще бъде назначен Юлиян Станков. Той ще заеме мястото на досегашния управител Анета Младенова.

„Дезинфекционна станция - Бургас“ ще бъде ръководена от Живко Костадинов, който поема дружеството от Нели Бойчева.

Петко Драгнев получава още един мандат начело на „Бургасбус“. Инженерът, който заема този пост още от времето на предишния кмет Йоан Костадинов, е класиран на първо място в конкурса за управител на общинския превозвач.

Мястото си запазва и Даниела Иванова-Алексиева като шеф на „Иновационни системи - Бургас“.

Конкурсите за управители на четирите общински дружества са проведени през февруари тази година. Кандидатите са оценявани от комисия в състав от 7 членове, от които петима са общински съветници, а двама – представители от общинската администрация. Назначенията на класираните на първите места ще станат факт, след като бъдат утвърдени от местния парламент. Заместник-кметът по финанси Станимир Апостолов вече е внесъл докладна записка с предложенията.

С избраните управители ще бъдат сключени договори за 3 години. Месечните им възнаграждения са в трикратен размер на средната брутна месечна заплата в съответното дружество, но не по-големи от заплатата на бургаския кмет.