Обласният управител на Бургас Вълчо Чолаков откри новата учебна 2019-2020 година в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - град Свети Влас. Училището посрещна своите възпитаници с разширена и модернизирана учебна среда. Първокласниците вече ще учат в отделно новопостроено крило с модерни класни стаи. Обновени са и коридорите на основната сграда и междуетажните пространства. От ръководството на училището са горди, че ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - град Свети Влас е не само иновативно училище, а и най-модерното в цялата община Несебър.

„Мечтата на нашите ученици да учат в най-модерното училище, вече е реалност. Истината е, че зад всички тези проекти стоят много хора. Те не са само моя заслуга. Без подкрепата, доверието и професионализмът на моя екип това щяха да са само добре похарчени пари. Автори на идейните проекти за модернизацията на училището са архитект Галина Милкова и дизайнера Недко Николов. Безкрайно талантливи, креативни и образовани млади иноватори с международни награди за архитектура“, заяви директора на учебното заведение Чубрина Стефанова.

Към момента в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в град Свети Влас ще учат 278 ученици, като техният брой се увеличава с всяка изминала година. Училището е привлекателно за деца и родители с прекрасната и модерна учебна среда, висококвалифицирани учители и иновативните методи на преподаване.