Община Айтос е обявила обществена поръчка за реконструкция и рехабилитация на водопроводната система в три села на нейна територия – Мъглен, Карагеоргиево и Чукарка, показа проверка на Gramofona.com.

За целта са предвидени общо 5 682 071.56 лв. без ДДС. Финансирането е осигурено чрез подписан договор межди Общината и Държавен фонд „Земеделие“.

Поръчката е разделена на три обособени позиции. Най-голяма дял от общата сума е отделен за с. Карагеоргиево: 2 675 841.97 лв. Ремонтите в Мъглен са оценени на 2 424 109.54, а тези в Чукарка – на 582 120.05 лв. Срокът за изпълнение на строително-монтажните дейности е 360 дни и за трите села.

Кандидатите за изпълнители могат да подават оферти за всички обособени позиции. Предложенията се приемат в Община Айтос до 13 декември тази година, като ще бъдат отворени на следващия ден.

Целта на поръчката е да се реши дългогодишният проблем с водоснабдяването на Мъглен, Карагеоргиево и Чукарка. Не е тайна, че особено през лятото местните имат недостиг на питейна вода. Очаква се ремонтните дейности да започнат още в началото на 2019 г.

Снимка: frognews.bg