От два дни бургаски собственици на имот са с високо кръвно заради доскорошен наемател, научи Грамофона нюз. Мъжът, който живял само няколко месеца в апартамента офейкал, оставайки след себе си пълна мизерия и погром. Екипът ни разбра, че заринатото с боклуци жилище се намира в комплекс „Меден рудник”. То е на университетска преподавателка, пожелала анонимност, а ползващият имота – син на починал артист.

Двамата сключили договор за ползване на жилището през ноември миналата година. В началото всичко било нормално и мъжът плащал редовно наема. От четири месеца насам обаче собственичката не получила нито стотинка.

Не успявала да се свърже с наемателя и решила да провери на място какво става. Мъжът изневиделица изчезнал, оставайки след себе си бунище и строшена външна врата. Бургаската препователка информирала полицията, която в момента го издирва.

„Жилището е пълна трагедия. Навсякъде е мръсно, има торби с хляб и фасове, външната врата е разбита. Вътре може да се влиза само с противогаз, защото миризмата на цигари е ужасна”, разказа пред екипа ни потресената жена.

Тя обясни, че ползвателят на жилището се е хранил и пил в леглото, а навсякъде в апартамента имало разхвърляни дрехи, мръсно бельо и чорапи, и бутилки от бира.

Жената не е сприрала да търси наемателя по телефона, но той не отговарял на позвъняванията й. Тя е силно притеснена, защото преди година е правила ремонт на апартамента, обзавела го с нова кухня и сега отново трябва да влага пари, за да оправи занемареното си жилище.

По груби сметки изчезналият мъж дължи за наеми и ремонт около 1500 лева.