Повече от 200 кубически метра дървесина задържаха горските служители на РДГ-Бургас на територията на общинските горски предприятия - Несебър и Созопол, съобщиха от пресцентъра на РДГ-Бургас.

Три натоварени моторни превозни средства с общо количество 35 пространствени кубически метра дърва, немаркирани и без превозен билет, са установили служителите по горите при проверка на 12 юли, около 21:30 часа.

Нарушението е констатирано на територията на общинско горско предприятие-Созопол в землището на село Равадиново. На място е изпратен екип на горски служители на Регионална дирекция по горите - Бургас след подаден сигнал на телефон 112 към дежурния телефон за сигнали на РДГ- Бургас.

Съставени са 6 акта за нарушение на Закона за горите. Автомобилите с натоварената дървесина са задържани. Два дни преди това, на 10.07.2020 г., горските служители на РДГ-Бургас са съставили акт за нарушение на Закона за горите на служител на общинско горско предприятие – Несебър.

Служителят е санкциониран заради установени добити и налични 181 пространствени кубически метра дърва от дъб, цер и габър. Дървесината е била без позволително за сеч.