Областната организация на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България (СРСНПБ), заедно с община Бургас и РУО Бургас организира няколко събития в навечерието на първа пролет.

На тържествена церемония, в знак на признателност бяха наградени 19 директори на училища и детски градини, пенсионирани в периода 2020-2023 г.

В присъствието на директори от цялата страна областният председател на СРСНПБ, Весела Иванова връчи тържествено подаръци на всички и им благодари за професионализма и всеотдайността в работата им като директори на образователни институции.

Иванова пожела на пенсионираните директори спокойни дни, изпълнени с щастие, здраве и сили за посрещане на новите житейски предизвикателства, бодър дух за осъществяване на мечтани проекти и личностно преоткриване.

Гост на церемонията бе зам.-кметът по „Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики“ Йорданка Ананиева. Тя връчи на директорите подаръци от името на администрацията.

С много емоции, приятни моменти и спомени премина срещата между бивши и настоящи директори. В края на церемонията ученици от школата по народни танци на ЦПЛР –ОДК- Поморие поздравиха всички присъстващи с невероятното си танцово изпълнение.

Срещата с председателя на СРСНПБ Диян Стаматов премина с акцент стартиралата кампания на МОН за изграждане на STEM център във всяко българско училище, въпроси и разяснения по предстоящото формиране на бюджетите, предстоящи обучения и квалификации за членовете.

Квалификацията бе разнообразна и полезна за всички присъстващи.

С експертите от РУО – запознаване с промените в нормативната уредба, предстоящи дейности за НВО и ДЗИ, прилагане на Информационна система за обработка, съхранение и управление на документи в училищата (ИСОСУДУ).

С отдел „Миграция“- запознаване с реда и начина за записване в български учебни заведения на чужди граждани и такива, получили статут за временна закрила. Процедура и необходими документи.

С отдел „Информационно обслужване ООД“- дейности в подкрепа развитието и дигитализацията на процесите в общините, свързани с образованието.

С представители на ЦРЧР - презентиране възможностите за включване в проекти по Еразъм+, добри практики, често допускани грешки.

Чаровните дами от ЦРЧР с готовност отговориха на всички въпроси на директори, които към момента работят по проекти по Еразъм+ или имат желание да се включат в такива проекти.

В програмата на мероприятията бе планувано и време за провеждане на общи събрания по общини за запознаване с промените в Правилата за награди на СРСНПБ и обсъждане на номинации за награди на членове с принос към делата на СРСНПБ.

Благодарим на издателство КЛЕТ и Деян Петков - за спонсорството, подкрепата, изненадата и персоналните подаръци към всички присъстващи.