Традиционно, всяка година директорът на Профилираната гимназия за чужди езици „Васил Левски“ - Весела Иванова събира членовете на Ученическия съвет на „На закуска с директора“. Тази година тя се проведе на 1 юни и съвпадна с Деня на детето.

На дългоочакваното събитие, тази година бяха поканени и присъстваха завършилите членове от випуск 2024 година. Момичетата от 12 клас написаха и предадоха своите завети към по- младите, като ги насърчиха към взаимоуважение, взаимопомощ и пример с дела, достойно представящи гимназията. Акцентираха на екипността и утвърждаването на принципите за „Добрият пример“ в ученическата общност и обществото, какъвто успяха да покажат и успешно да представят учебното заведение.

В неформална и приятна обстановка Ученическият снъвет представи на директора Весела Иванова младите членове от VIII и IX клас, попълнили екипа през учебната 2023-2024г. Учениците споделиха своите нови идеи за живота в ученическата общност и за участието си в различни проекти. Набелязаха се новите проекти и изяви. Споделиха вълнуващи ги въпроси, свързани с живота в училище, с подобряването на училищната среда и отношенията в ученическата общност, какво ги вълнува и изказаха идеите си по различни въпроси.

Бяха отчетени високите резултати и рейтинга на трите епизода на училищния подкаст, осъществени със съдействието на Фондация „Оставам тук“ и Училищното настоятелство.

През тази учебна година добротворчеството беше особено актуално и заложено в дейностите на Ученическия съвет. Отчетоха се рекорден брой благотворителни кампании и акции, които се организираха, както от ПГЧЕ, така и съвместно с други гимназии в Бургас. Събитието се проведе в комфортна и непринудена обстановка, предразполагаща към ползотворен диалог между учениците и ръководството на гимназията.

Предстоят още много събития и изяви, на които Ученическият съвет ще представя достойно гимназията. Членовете му благодариха на г-жа Иванова за изключителната подкрепа, а от своя страна тя им пожела ползотворна и успешна работа, като добротворци, млади посланици на здравето и посланици на добрия пример. На момичетата от 12 клас всички пожелаха успешно кандидатстване, да претворяват опита и знанията, придобити в гимназията, да дерзаят и постигат целите си. Много интересни идеи, много откровения и много емоции от срещата.