Днес се навършва точно един месец от жестокия пътен инцидент в Айтос, при който загинаха 33-годишният Нури и двете му малки деца. Близо 100 души, сред които и кандидатът за депутат от ДПС Севим Али почетоха паметта им на мястото, където бяха премазани от камион. От пътния инцидент пострада и 17-годишният Октай.

Пред екипа ни кандидатът за народен представител сподели, че изграждането на бъдещия обход на Айтос ще бъде негова лична кауза в следващия парламент. Али за пореден път припомни, че в началото на годината е настоявал от трибуната на Народното събрание да се вземат спешни мерки за изкарване на тежките камиони извън града.

Пред тогавашния регионален министър Петя Аврамова той ясно подчерта, че е много добре запознат с пътния трафик в Айтос и че многократно е получавал сигнали от жителите за десетки пътни инциденти и години наред претоварено движение.

И тази вечер Али бе категоричен, че няма да спре да настоява отговорните институции да вземат необходимите и навременни мерки и обходът да стане факт.

Час преди местните да се съберат на лобното място на Нури, в Айтос се проведе и обществено обсъждане. В него се включиха айтозлии, общински съветници, местната власт.

На срещата Богдан Милчев от Института по пътна безопасност представи поредица от мерки, чрез които да се създаде нова организация на тежкотоварния трафик в града.