Велоалеята на крайбрежната не е на мястото си призна пред журналисти кметът Димитър Николов. „Доколкото знам преди много години, когато се маркираха тези велоалеи, маркировката е трябвало да бъде в единия край, но заради проблем на самата маркираща машина, е маркирана централно на алеята и това наистина създава конфликт между пешеходци и велосипедисти”, обясни градоначалникът.

Николов допълни, че досега при него не е постъпвало нито едно предложение в писмен вид. „Ако има някакви предложения по отношение на тази велоалея от граждани, неправителствени организации, общински съветници, сме готови да реагираме. Да я ограничим, споделим, маркираме на друго място или да бъде по в периферията на широката алея.

Все пак с решение на Общински съвет беше създадена структура по безопасност на движението и при нас работят специалисти по пътна безопасност.

Нека те да се ангажират с този казус. Когато се касае животът и здравето на хората за движението, най-добре е екипът да даде предложение, така мисля че е редно, а не всички да се изказваме”, допълни още бургаският кмет.

 

Снимка: Архив