Общият брой на загубилите битката с COVID-19 в Бургаска област към днешна дата е 15

Мъж от община Руен е починал от коронавирус, съобщиха за Грамофона нюз от пресцентъра на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. Той е в активна възраст, между 50-64 години. Общият брой на загубилите битката с COVID-19 в Бургаска област към днешна дата е 15, сочат данните от инспекцията.

Към 24 часа на 07 октомври са регистрирани 28 нови случаи на лица с положителна проба от Бургаско. Най-много са новозаразените в община Бургас – 14, по четирима с положителна проба има в общините Айтос и Карнобат, трима са в Руенско, по един човек с COVID-19 е установен в общините Камено, Сунгурларе, Средец и Поморие.

От новите случаи са хоспитализирани двама души. Всички останали са на лечение в домашни условия. Хора в тежко състояние няма, нито приети в реанимация.

Общо за област Бургас случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 към момента са 952. Излекуваните лица са 498 лица.

Хоспитализирани общо в Инфекциозно отделение на УМБАЛ-Бургас и СБАЛПФЗ- Бургас, Вътрешно отделение на МБАЛ-Айтос, УМБАЛ „Дева Мария” и МБАЛ "Бургасмед" - 66 пациента. На домашно лечение са 373 лица.