Общият брой на починалите вече е 17 души

Коронавирусната инфекция взе още една жертва в област Бургас, съобщават от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. Починалият е мъж във възрастова група 50-60 години, потвърдиха от инспекцията пред екипа ни. В ежедневния бюлетин на РЗИ се съобщава и за още една жертва от COVID-19. Починалият е от община Ямбол.

Към 24 часа на 11 октомври /09-11.10/ са регистрирани 35 нови случаи на лица от област Бургас, дали положителна проба за вируса. 10 от тях са хоспитализирани. Всички останали са на лечение в домашни условия.

Двама от новозаразените са в реанимация. Положителни проби за вируса са дали още едно медицинско лице, един учител, един ученик. От РЗИ уточняват, че 25 ученици са под карантина.

Общо за област Бургас случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 към момента са 1016. Излекувани са 526 лица.

Хоспитализирани общо в Инфекциозно отделение на УМБАЛ-Бургас и СБАЛПФЗ- Бургас, Вътрешно отделение на МБАЛ-Айтос и МБАЛ Бургасмед, Вътрешно отделение на УМБАЛ Дева Мария - 81 пациенти. На домашно лечение са 392 лица, починали са 17.