Съветниците от ДБГ са на мнение, че първо трябва да се оправят разбитите улици и едва тогава да се мисли за платено паркиране

Трябва ли да се разширяват още синята и зелената зона в Бургас дебатираха дълго време общинските съветници от Бургас. Според групата на Движение България на гражданите, първо трябва да се помисли за ремонта на разбитите улици и едва тогава за платено паркиране.

Подобна позиция изяви и Христо Панайотов от БСП, който също е на мнение, че голяма част от улиците в синята зона са в плачевно състояние, а хората искат да плащат за качество. „Избутваме колите от центъра и това е само привидно. Хората плащат за синя зона, която обаче е разбита“, коментира и Манол Тодоров от ДБГ.

 Според Веселин Пренеров от ГЕРБ синята зона и въобще платеното паркиране слагат край на хаоса в града. Колегата му Калояна Живкова призна, че във „Възраждане“ наистина има неремонтирани улици, но в проекта за бюджет са заложени средства за не малка част именно от улиците в квартала.

„Да, във „Възраждане“ има проблеми, но те се решават“, обясни Живкова. Стоян Грозев от ДБГ допълни, че местата за паркиране пред сградата на община Бургас са около 30, но за съжаление те не могат да се използват от бургазлии, а основно от администрацията.

След лютия дебат, местните политици приеха платеното паркиране да се разшири.