794 нови случаи на ковид заразени са регистрирани за периода 07.01-09.01.2022г.в Бургаско. Това показват данните от ежедневния бюлетин на Регионалната здравна инспекция. Община Бургас е с най-много новозаразени – 501 души.

В морските общини случаите за три дни също не са малко. В Созопол през уикенда новите болни са 57 души, в Поморие техният брой е 43, а в Несебър – 39.

В община Айтос новозаразените за изминалите три дни са 33, в Карнобат – 23, в Средец- 28 и в Царево – 22. В останалите общини от областта има по-малко нови случаи, показват данните на РЗИ. Най-малко те са общините Малко Търново и Сунгурларе – по четири във всяка.

41 е броят на новозаразените с ковид инфекцията ученици в област Бургас. Петима учители също са дали положителни проби. Сред медиците има четирима новозаразени. Починали от инфекцията за последните три дни са 13 души.

От всички новозаразени през уикенда, 17 са хоспитализирани. Няма пациенти в тежко състояние. По-голямата част от хората се лекуват в домашни условия.