Двама лекари и медицинска сестра са дали положителни проби за COVID-19, научи Грамофона нюз

Коронавирусната инфекция зарази двама лекари и медицинска сестра от Шокова зала на болницата в Бургас, научи Грамофона нюз от свои източници. Те също са служители на болницата и са притеснени, че се крие информация.

„Когато хората работят с големи обществени групи, трябва да се обявява, че са носители на вируса, а не да се крият. Така всеки, който е имал контакт с тях, ще може да се наблюдава и да отреагира отговорно при симптоми“, притеснени коментират информаторите ни. „Обръщаме се към вас, защото сте отговорна медия и ако е възможно да дадете гласност и да научим имената на заболелите!“

Единият от медиците, д-р Ибриям Ибриям, е постъпил за три дни в Инфекциозното отделение, тъй като е имал оплаквания. Вчера медикът е бил изписан и вече е по-добре.

По наша информация колегата му д-р Мурат Чобан не е постъпвал за лечение в Инфекциозното отделение и лекува симптомите на вируса у дома си.

Третият медик дал положителна проба за коронавирус е медицинската сестра Ваня Доманова, която е носител на награди за сестра на годината. За жената се знае, че не е имала оплаквания относно здравословното си състояние.

Източници на Грамофона нюз твърдят, че заради заболелите медици, на 15 септември Шокова зала е била затворена, а дни преди това там бяха приети пострадалите от катастрофата в Айтос (б.ред.- от 11.09.2020 г).

„Никога шокова зала не е затваряла врати, дори за минута. Относно това има ли разболели се лекари, моля да се обърнете към пресцентъра на болницата“, заяви пред екипа ни д-р Здравка Инджова, началник на Спешното отделение в Бургас.

Редакцията на Грамофона Нюз желае бързо оздравяване на заразените медици!