Застрахователният брокер „Колхида“ откри генералното си представителство в Бургас, което ще обслужва Южното Черноморие. Най-новият офис се намира на ул. „Трайко Китанчев“ №47 и вече работи със своите клиенти. Самото откриване премина в напълно работна среда, защото „Колхида“ работи с 14 застрахователни компании и вече има постоянни клиенти и партньори в региона.

В момента брокерът има свои представителства в Созопол, Горно Езерово, Меден Рудник и Лозово. „Един престижен офис не се прави от мястото, а от хората. Самите ние се чувстваме най-добре когато сме до хората, защото можем да им предложим цялата информация, от която се нуждаят“, коментира управителят на застрахователния брокер „Колхида“ Иван Маринов.

Това, което различава „Колхида“ от застрахователните компании е, че като брокер те могат могат да предоставят най-добрата застрахователна услуга, която в момента е на пазара в зависимост от нуждите на самия клиент.  „Нашата политика е да се развиваме във всеки един район в страната, а социалната ни политика е да повишаваме застрахователната култура на хората“, допълни Маринов.

Самият той отчита, че заради липсата на достатъчно познания хората често пропускат възможността да защитят имуществото си. „Нашата цел е да улесним партньорите си. Ние наблюдаваме  и международния пазар, така че можем да договаряме застрахователни покрития не само от български, но и от международни компании“, коментира още Маринов.

Освен с физически лица, застрахователният брокер „Колхида“ работи успешно и с представителите на бизнеса. За фирмите се предлагат специфични услуги, които до скоро са били напълно непознати за българския пазар. Финансови гаранции, професионални отговорности, отговорност за продукцията, която се произвежда и реализира извън граница, са само част от услугите в портфолиото на Колхида.